Over mij

foto website

Hallo, mijn naam is Jeanette Wierenga.

Integratief therapeut, leerkracht, Interne begeleider en Gedragspecialist. Ervaring met alle leeftijden, aantal jaren remedial teaching gedaan en moeder van 3 zonen.  Werken met kinderen en pubers loopt als een rode draad door mijn leven, zowel privé, als in mijn werk. Ik krijg veel positieve energie van jeugd. Ze verbazen me, ze ontroeren me en maken me aan het lachen! Kinderen zijn echt, puur; pubers houden je een spiegel voor, je kunt van elkaar leren!

Op school komen veel kinderen aan mij voorbij; ik zie dat ze het prettig hebben, dat ze goed in hun vel zitten, plezier maken met klasgenootjes, open staan voor de leerstof, maar ik zie ook dat het niet altijd zo goed verloopt, ze zijn somber of juist erg druk, verdrietig, hebben vaak ruzie, kunnen niet in contact komen met anderen, bang om fouten te maken, niet kunnen concentreren, het lukt niet om te komen tot leren, hebben vaak buikpijn, denken dat ze dom zijn…..

Deze kinderen hebben meer begeleiding nodig en ik kon dat als leerkracht niet altijd bieden. Ik wilde me nog meer verdiepen in deze leeftijdsgroep. Daarom besloot ik de post -HBO opleiding; Kinder- en Jeugdtherapie bij BGL te volgen. Ik beschik nu over de mogelijkheden om kinderen op emotioneel en sociaal gebied goed te kunnen begeleiden. Doordat ik leerkracht ben heb ik een brede ervaring opgedaan in hoe om te gaan met kinderen. Als therapeut kan ik goed inschatten hoe het leventje op school voor het kind is, wat speelt zich daar allemaal af, waar krijgt het kind op school mee te maken! Onderzoeken of kind wel juiste manier van leren aangeboden krijgt (beelddenker, hoogsensitief e.d.) Daarnaast vind ik het van groot belang om samen te werken met ouders, (ook met leerkrachten, met toestemming van ouders) ouders oordeelloos te benaderen en eventueel ondersteuning bieden!